27 Mart 2014 Perşembe

Şapkadan Pharrell çıktı



Pharrell Williams kariyerinin en popüler günlerini yaşıyor. Daft Punk’la yaptığı ‘Get Lucky’, Robin Thicke’yle yaptığı ‘Blurred Lines ve Çılgın Hırsız 2 filmi için yazıp söylediği ‘Happy’ sayesinde son bir yılı rüzgar gibi geçirdi. 8 yıl aradan sonra çıkardığı ikinci solo albümüyle de 2014’e gözünü dikti.

Oscar töreninin en dikkat çekici ânlarının bazılarında Pharrell Williams başroldeydi. Yakında 41 yaşına basacak müzisyen törene yanında henüz geçtiğimiz ekim ayında evlendiği eşi Helen Lasichanh, cebindeyse 2013’ün en çok dinlenen, hakkında en çok konuşulan şarkılarının başarısıyla gelmişti. Önce kırmızı halıda kısa pantolonuyla belirdi. Erkek yıldızların ne giydiği hakkında pek muhabbet etmeye yanaşmayanlara bile ‘ne giymiş o öyle?’ dedirtti. Ardından törende sahne aldı. Çılgın Hırsız 2’de işitilen, işitildiği gibi de hit mertebesine ulaşan neşe bulaştırıcı şarkısı ‘Happy’yi söyledi. Sadece söylemekle de kalmadı, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü alan Lupita Nyong'o’yu da,  Meryl Streep’i de oturduğu yerden kaldırıp kendine eşlik ettirdi. Belki En İyi Şarkı Oscar’ını alamadı, ya da Ellen DeGeneres’in Twitter’da paylaşılma rekoru kıran ‘selfi’sinde yoktu, ama gecenin yıldızlarından biriydi kesinlikle.



Isınma turları

Her şey bir anda olmadı tabii. Popüler müziği, hip hop camiasını ve modern r&b’yi yakından takip edenler uzun süredir Pharrell’in marifetlerini takipteydi. Çocukluk arkadaşı Chad Hugo’yla birlikte The Neptunes adı altında faaliyet göstermeye 90’larda başladı Pharrell. Çok geçmeden prodüksiyon maharetleriyle ortamların aranan adamlarından oldular. Kelis’in adını dünyaya duyurduğu ilk albümü onlar kaydetti. Snoop Dogg’la Usher’la çalıştılar. Britney Spears’in aşka kölelik karıştırdığı şarkısı “I’m a Slave 4 U”, Pharrell ve Chad ikilisi tarafından yazıldı. 2002’nin büyük hitlerinden Nelly’nin “Hot In Herre”i de yine ikisinin hüneriydi.
Ardından The Neptunes ve The Neptunes yan projesi N*E*R*D’ün albümleri geldi. O arada bir de Justin Timberlake’in ilk solo albümü ‘Justified’a el attılar. 26 Mayıs’ya İstanbul’da izleyeceğimiz Timberlake’in solo kariyerinin bomba gibi başlamasında payları büyüktü. O günden sonra Pharrell’in sırtı pek az kez yere geldi. İşler nadiren kesat gitti.

Sıra kendi albümünde

Günümüze dönelim. Bu hafta Pharrell Williams’ın ikinci solo albümü ‘G I R L’ çıktı piyasaya. ‘Happy’ dahil toplam 10 şarkıdan oluşan albüm, bir albüm dolusu ‘Get Lucky’, ‘Blurred Lines’ veya ‘Happy’ bulmak hevesiyle dinleyecekleri hayal kırıklığına uğratabilir. Evet, Alicia Keys, Justin Timberlake düetleri, Daft Punk’ın iade-i ziyareti ‘Gust Of Wind’, film müziklerinin piri Hans Zimmer’in yaylı aranjmanları gibi göz alıcı numaraları var. Ama bunun yanında Miley Cyrus ve Kelly Osbourne gibi ‘olmasa da olurmuş’ konukları da mevcut. Rahat  bir albüm var karşımızda, rahatta hazırlanmış, rahatça dinlenebilsin istemiş. Pharrell son bir yılın keyfini çıkarıyor. Hakkı da var. Yıllar sonra dönüp de bu günlerin müziklerine bakıldığında ilk adı anılacaklardan biri olmanın keyfini çıkarmayıp da ne yapsın?



Bilmekte fayda var:

Pharrell Williams ve Helen Lasichanh çiftinin, adını Elton John’un klasik mertebesine ulaşmış şarkılarından ‘Rocket Man’den alan Rocket Man Williams adında 5 yaşında bir oğlu var.

Pharrell moda dünyasıyla da içli dışlı, ultra sosyetik partilerin aranılan simalarından. Bir bakıyorsunuz dünyaca ünlü kozmetik markalarının reklam müziğini yapıyor, bir bakıyorsunuz Prens William’la poz veriyor.

Pharrell’in ortağı olduğu iki de giyim markası var, Billionaire Boys Club ve Ice Cream.

Dünyanın ilk 24 saatlik video klibi Pharrell’den geldi. 24hoursofhappy.com adresinden izleyebilirsiniz.

Pharrell’in çeşitli şekillerde birlikte çalıştığı diğer isimler arasında Shakira, Gwen Stefani, Kanye West, Paul Oakenfold, Pitbull, Swedish House Mafia, Miika, Gloria Estefan da bulunuyor.

Alamet-i farikası haline gelen şapkası adına açılmış bir Twitter hesabı bile var: @Pharrellhat

Hiç yorum yok: