11 Aralık 2010 Cumartesi

-- Kaçmaz!

Aralık başında ilk sayısı bayiilerde yerini alan Touch İstanbul'daki 'Kaçmaz!'ımın "extended" versiyonudur efendim...

Miles Davis - Bitches Brew - Legacy Edition (Sony)
Miles Davis'in sadece birkaç günde birbirinden afili müzisyen dostlarıyla (Chick Corea, John McLaughlin, Dave Holland, Billy Cobham... Liste uzun)stüdyoya kapanıp kaydettiği efsane albümün 2CD+DVD'lik "Legacy" versiyonu, bu eşsiz müzisyenin tam 40 yıl önce cazın sınırlarını nasıl genişlettiğine tanıklık etmemizi bir kez daha sağlıyor.

John Lennon - Signature Box (EMI)
11 CD'lik set John Lennon'ın solo kariyerine dair neredeyse her şeyi -Yoko Ono ile kaydettiği üç deneysel albüm hariç- bir arada edinmek için biçilmiş kaftan. Kayıtları elden geçirilmiş 9 Lennon albümüne ek olarak albümlerde kendilerine yer bulamayan 45'liklerden ve çeşitli "ev kayıtları"ndan oluşan iki de bonus CD mevcut sette. Evet, tam hediyelik.



Queen - The Singles Box Collection Vol. 4 (EMI)
Queen'in kariyeri boyunca piyasaya çıkarttığı 45'liklerin (single'ların da diyebiliriz arzuya göre) bir araya getirildiği serinin dördüncüsü, ağırlıklı olarak grubun son stüdyo albümü Innuendo ve Freddie Mercury'nin ölümü ardından yayınlanan "Made In Heaven"dan şarkılar ihtiva ediyor. Belki de serinin en zayıf halkası ama koleksiyon değeri yine de paha biçilmez.

Hiç yorum yok: