12 Mart 2011 Cumartesi

-- Ben! Ben! Ben!

1999'da Korkma diyerek start verdiği solo kariyerine geçtiğimiz ay Pasaj Müzik'ten piyasaya çıkan Ben ile devam ediyor Ogün Sanlısoy. 

Açılışı, albüme adını, sayfamıza da başlığını veren "Ben" ile yapıyor Ogün. Şarkının daha ilk notalarından itibaren yıllardır sitemlerine maruz kaldığı Pentagram severlerin kulaklarına bir tutam "metal" çaldığına tanıklık ediyoruz. Bir yandan da dünyanın sadece kendi etrafında dönmek için var olduğunu sananlara edilmiş okkalı laflarını işitiyoruz Ogün'ün. Albümün kalanında da, "Çek" ve "Küçük Mafya" gibi şarkılarla mesela, bu "sertlik" devam ediyor. Bir derdi olan ve bunu açıkça dile getiren şarkılar bunlar. "İstanbul Sular Altında" ile beraber Ben'in sosyal sorumluluk duyan anları da en çok bu şarkılarda öne çıkıyor. Belki astığım astık kestiğim kestik bir muhaliflik değil onunkisi ama yine de şu sıralar pek öyle etrafında olan bitenden haberdar rock şarkıları duyamıyor olmamızdan mıdır nedir, gayet iyi geliyor böylesi şarkı sözleri.

Ama tabii ki albüm sadece sosyal mevzularda dertli şarkılardan oluşmuyor. Arabesk patentli yaylılardan nasibini bolca alan "Bu Ne Biçim Aşk" gibi "gönül" şarkıları ve "Son Kez" gibi güçlü rock balladları da hazır ve nazır bulunuyor Sanlısoy'un dördüncü stüdyo marifetinde. Albümde yer almasa eksikliğini pek de hissetmeyeceğimiz ama konserlerde kesinlikle coşkuyu verecek bir düzenlemeyle karşımıza çıkan Erkin Koray cover'ı "Anma Arkadaş", albümü tanıtma görevini 90'ların alternatif rock tanımına harfiyen uyarak üstlenen "Avunmak zor" ve sıkı Ogün Sanlısoy dinleyicilerinin gayet iyi bildiği, daha önce dinleme şansına eriştiğimiz "Büyüdük Aniden" ve "Yukarıya Bak" da Ben'i anlatırken bahsetmeden geçilmeyecek diğer şarkılardan.

Albümün, özellikle "gürültülü" şarkılarda canlı performansa yakın tatlar veren Volkan Başaran imzalı prodüksiyonu, rock ve metal camiasının kalite kalesi Finnvox stüdyolarının filtresinden geçerek ulaşıyor kulaklarımıza. Fotoğraflar da yine Mehmet Turgut'un objetifine emanet edilmiş.

Bir "uzun lafın kısası" toparlamasıyla noktayı şu cümleyle koyalım, bitirelim; karşımızda, kapağında Ogün Sanlısoy ismini gördüğünde ne gibi şarkılarla, nasıl bir sound'la karşılaşacağını artık gayet iyi bilen Türkçe rock dinleyicisini pek şaşırtmayacak ama kesinlikle hayal kırıklığına da uğratmayacak bir albüm var.

touch istanbul mart sayısından

Hiç yorum yok: