15 Şubat 2011 Salı

-- Konuk Listesi


  Pek alışık değilliz R.E.M. albümlerinde gözümüze (ve kulağımıza) çarpacak kalabalık bir konuk listesine. Hazır gıcır albüm "Collapse Into Now" bu alışkanlığımızı Eddie Vedder'dan Patti Smith'e konuklarıyla fena halde bozuyorken, küçük bir listeyle hatırlayalım bugüne kadar kimler gelmiş kimler geçmiş R.E.M. şarkılarından...


- Patti Smith Yeni albümün kapanış şarkısı Blue, ilk Patti Smith - R.E.M. ortaklığı değil. Daha önce de 1996 tarihli 'New Adventures in Hi-Fi'daki 'E-Bow The Letter'da Patti Smith'in sesini Michael Stipe'a eşlik ederken dinleme şansına erişmiştik.

- Q-Tip 2004 çıkışlı 'Around The Sun'daki 'The Outsiders'ın featuring hanesinde A Tribe Called Quest'in Grammy'li rapper'ının adı yazılıydı.

- KRS-One Q-Tip'ten yıllar önce 'Out Of Time' albümlerindeki 'Radio Song'ta bir başka kalburüstü rapper KRS-One eşlik etmişti gruba.

- Thurston Moore Sonic Youth'un esas adamı Moore grubun en gürültülü gitarlara sahip albümü Monster'daki 'Crush With Eyeliner'da hem gitarı hem de sesiyle hazır ve nazır bulunmuştu.

- Kate Pierson 'Shiny Happy People' başta olmak üzere 'Out Of Time'daki üç şarkıda The B52s'un güzellerinden Bayan Pierson R.E.M.'e sesiyle eşlik ediyordu.

Hiç yorum yok: