9 Aralık 2007 Pazar

...til I wake your ghost

"...So I Pad through the dark
and call you on the phone
Push your old numbers
and let your house ring
til I wake your ghost..."


Throwing Muses, Amerikan indie rock alemine iki güzel şarkı yazarı armağan edebilmiş nevi şahsına münhasır bir grup. Şu anda Tanya Donnely'nin adını sadece zikredip dümeni esas konumuz Kristin Hersh ve kendisinin debut solo albümü Hips & Makers'a kıralım.

1981'den beri bir grup ismi altında bestelerini dinleyicilerine sunmaya alışkın Hersh, ilk solo çalışmasında sanırım bilmediği sularda gözü kapalı yüzmek yerine yanına bir kaç tanıdık isim almak istemiş. Bu niyetinin ilk ürünü olarak da albümün hem ilk 45'liği hem de açılış şarkısı olan Your Ghost 'a kendisine eşlik etmesi için Out Of Time (ve tabi Losing My Religion) sonrası bir nevi "Amerikan Indie Gurusu" şahsiyetine bürünen R.E.M. vokalisti Michael Stipe'ı davet etmiş.

Oldukça minimal ama epeyce de "büyülü" bir iklime dinleyiciyi meylettiren Your Ghost, vakti zamanında video klibiyle de MTV'de epey bir görünmüştü. Bu yüzden bu "post"a video'yu da eklemek farz olur diye düşündüm : )

ama öncelikle şarkının kendisi:
Kristin Hersh - Your Ghost (1994, 4AD)



ve şimdi de mevzu bahis video'nun linki :
http://www.youtube.com/watch?v=dmYXQcR30w4

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tskler sarkı ve video klip paylasimin icin.bende orjinal ilk albumu var(!) ama bu sarkinin bende cok ozel bi yeri oldugu icin indirdim.bu sarkinin büyüleyici bi etkisi var.videoyu daha once hic izlememistim ve haberim yoktu.(sanırım o zmnlar cok kücüktüm:p)sayende izlemis ve michael stipe'la kristin hersh'n birlikte cok seker oldugu bi klipten haberdar olmus oldum.tekrar tskler:)